電機資訊學院

國立成功大學電機資訊學院源自成立於1931年之電氣工程學系,承擔培育電機、電子、資訊與電信方面之產業及研究界極為殷切之高科技人才的重責大任,培育一萬多位優秀畢業生,貢獻台灣經濟奇蹟的創造,為配合台灣電資產業的快速成長,又因師生眾多且表現卓越,於2003年8月,由原工學院屬下相關系所正式成立「電機資訊學院」。電機資訊學院目前有專任老師121位,皆具博士學位,每年執行3~4億元之科技部計畫及產學合作計畫(含技術轉移與專利授權金額),並發表約450篇SCI論文,培育約2,700位學生,其中約40%為大學生、60%為研究生,是一所以紮實的高品質研究為基礎之世界一流的教學學院。

指紋 查看啟用 電機資訊學院 的研究主題。這些主題標籤來自此機構會員的作品。共同形成了獨特的指紋。

Electric potential Engineering & Materials Science
Networks (circuits) Engineering & Materials Science
Light emitting diodes Engineering & Materials Science
High electron mobility transistors Engineering & Materials Science
Data storage equipment Engineering & Materials Science
Temperature Engineering & Materials Science
Substrates Engineering & Materials Science
Controllers Engineering & Materials Science

研究計畫 1995 2020

研究成果 1979 2020

A MEC-Assisted Method for Early Handover Using the Fully Distributed Mobility Management (MEC-F-DMM) Architecture

Huang, C-M., Dao, D. T. & Chiang, M. S., 2020 一月 1, Advanced Information Networking and Applications - Proceedings of the 33rd International Conference on Advanced Information Networking and Applications AINA-2019. Xhafa, F., Takizawa, M., Barolli, L. & Enokido, T. (編輯). Springer Verlag, p. 737-750 14 p. (Advances in Intelligent Systems and Computing; 卷 926).

Anchors
Routers
Network performance
Wireless networks
Throughput

Backhaul-Based Cooperative Caching in Small Cell Network

Wang, Y. T., Cai, Y. Z., Chen, L. A., Lin, S. J. & Tsai, M-H., 2020 一月 1, Advanced Information Networking and Applications - Proceedings of the 33rd International Conference on Advanced Information Networking and Applications AINA-2019. Barolli, L., Xhafa, F., Enokido, T. & Takizawa, M. (編輯). Springer Verlag, p. 725-736 12 p. (Advances in Intelligent Systems and Computing; 卷 926).

Base stations
Mobile devices

Implementation of an IP Management and Risk Assessment System Based on PageRank

Hou, C. L., Kuo, C. C., Liu, I. H. & Yang, C. S., 2020 一月 1, Security with Intelligent Computing and Big-data Services - Proceedings of the 2nd International Conference on Security with Intelligent Computing and Big Data Services SICBS-2018. Jain, L. C., Yang, C-N., Peng, S-L., Jain, L. C., Jain, L. C. & Jain, L. C. (編輯). Springer Verlag, p. 438-450 13 p. (Advances in Intelligent Systems and Computing; 卷 895).

Intrusion detection
Risk assessment
Managers
Internet